| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Szuwarek Ledwie wtajemniczony Festiwalowiec

|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 9:52 am Temat postu: Warsztaty |
|
|
A gdyby tak za przykladem innych festiwali typu: Shanties w Krakowie lub WORLD FUSION - MUSIC FESTIVAL w Sosnowcu zorganizować warsztaty muzyczne dla chętnych rozwijac swe muzyczne kroki w tym gatunku folku.
Przypominając - to w Sosnowcu warsztaty prowadzili m. innymi : Pat Sheridan, Johnny Collins i Jim Magean, a na Shanties 2009 Simon Spalding - mistrz gry folkowej na skrzypcach.
To jest oczywiście prośba do organizatorów festiwalu.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nimbra Festiwalowiec jak się patrzy!
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 11:50 am Temat postu: |
|
|
Pozwole sobie zacytowac ze strony festiwalu:
"Program:
(...)
oraz:
warsztaty muzyczne; warsztaty taneczne; zlot www.whistle.art.pl (połączony z warsztatami muzycznymi i lutniczymi) „LEGENDY CELTYCKIE” spektakl w wyk. TEATR VLO z Katowic."
"PLAN WARSZTATÓW JUŻ WKRÓTCE!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pierrot Festiwalowiec pełną parą!!

Dołączył(a): 19 Lip 2005 Posty: 34 Skąd: z kierunku na który boisz sie nawet spojrzeć
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Dzwina ta prośba.
Na Będzinie idzie się przecież uczyć od naprawdę utalentowanych ludzi z np Beltaine, One String Loose, Danar, lub z wielu innych zespołów, których pewnie nie sposób wszystkich tu wymienić.
Tak więc nie widzę powodu zapraszać kolejnych, skoro tak wielu już i tak ma przyjechać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 2:30 pm Temat postu: Co w tym dziiwnego jak ktoś chce się czegoś nauczyć? |
|
|
Niezrozumiałeś zapytania - propozycji. Nie chpdzi o ,,nowe twarze '' i zespoły tylko zorganiizowanie wasztatow np: muzycznych, tanecznych.Może być wiedza płynąca od tych co aktualnie będą występować.
p.s Nie pisze i nie mówi się na Będzinie!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pierrot Festiwalowiec pełną parą!!

Dołączył(a): 19 Lip 2005 Posty: 34 Skąd: z kierunku na który boisz sie nawet spojrzeć
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Przecież na Festiwalu Muzyki Celtyckiej Zamek Będzin od jego pierwszej edycji są organizowane warsztaty dla muzyków i tancerzy.
Raz byłem też na warsztatach rzemiosła średniowiecznego. Szkoda, że z nich zrezygnowano
P.s. Wydawało mi się, że w tym wypadku mamy do czynienia z nazwą własną stosowaną zamiennie z pełną nazwą festiwalu, ale jak widać mogłem się mylić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Feaorn Festiwalowy Guru!!!

Dołączył(a): 03 Sie 2007 Posty: 82 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:59 pm Temat postu: Przydybaj muzyka! |
|
|
Ponadto, jeśli warsztaty komuś nie nastarczają, zawsze można prywatnie i osobiście przydybać z zaskoczenia jakiegoś zupełnie nieprzygotowanego, biednego profesjonalistę/tkę w kwestii indywidualnego toku nauczania.  _________________ Niechaj Droga Twa, nawet gdy kręta, jasną będzie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tillo Festiwalowy Guru!!!
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 2:17 pm Temat postu: Re: Co w tym dziiwnego jak ktoś chce się czegoś nauczyć? |
|
|
| Szuwarek napisał(a): | Niezrozumiałeś zapytania - propozycji. Nie chpdzi o ,,nowe twarze '' i zespoły tylko zorganiizowanie wasztatow np: muzycznych, tanecznych.Może być wiedza płynąca od tych co aktualnie będą występować.
|
no nie.. to raczej Ty nie zrozumiałeś odpowiedzi. Zamek nie musi korzystać z "przykładu" innych festiwali bo warsztaty odbywają się od PIERWSZEJ EDYCJI.
Także myślę, że przywoływanie przykładu innych festiwali nie było konieczne
pozwolę sobie to niedoinformowane zrzucić na karb sygnaturki "początkujący festiwalowiec"
| Cytat: | | p.s Nie pisze i nie mówi się na Będzinie!!! |
a tu akurat ja też się będę upierać, że się mówi "Będzin" jest traktowany często jako skrót nazwy festiwalu. Tak jak się mówi "na Woodstocku" tak w tym przypadku można mówić "na Będzinie"
aczkolwiek wcale się nie upieram że to poprawnie i po polsku bo nie wiem czy tak jest )) _________________ "Najpiękniejsze w muzyce jest to, że nie zna granic..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Daigh Ledwie wtajemniczony Festiwalowiec

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 11:32 pm Temat postu: |
|
|
A czy można wiedzieć co będzie się działo na warsztatach lutniczych? To dość intrygujące i interesujące  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
=>Matea<= Festiwalowy Guru!!!

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 1:08 pm Temat postu: |
|
|
A mnie tam harfa intryguje i osoba ,która będzie prowadzić warsztaty  _________________ "...Running before times took our dreams away..." - Pink Floyd |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karrambo Początkujący Festiwalowiec
|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 9:46 am Temat postu: |
|
|
| jeszcze taka rzecz mnie nurtuje (jadę pierwszy raz, więc mam tam w zanadrzu kilka nurtujących kwestii) , bowiem festival jest darmowy, ale nie okaże się to przypadkiem tak, ze koncerty i owszem darmowe będą, jednak za warsztaty to sobie już trzeba zapłacić? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juverna Festiwalowiec jak się patrzy!
|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 11:43 am Temat postu: |
|
|
nein, no niet
warsztaty również są darmowe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dungall Festiwalowy Guru!!!

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 1:20 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze ani razu nie spotkałem się z tym, żeby warsztaty (jakiekolwiek) były płatne. I mam nadzieję, że nigdy taki pomysł nie zostanie wcielony w życie. _________________ „Playing bagpipes does not mean blowing only, you have to move your fingers as well.”
(An old saying) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Skellig Festiwalowy Guru!!!

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 2:34 pm Temat postu: |
|
|
| Dungall napisał(a): | | Jeszcze ani razu nie spotkałem się z tym, żeby warsztaty (jakiekolwiek) były płatne. |
Bodaj rok temu w Sosnowcu na Euroszantach były płatne  _________________ http://picasaweb.google.com/marcin.zaj1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
-ip- Festiwalowiec jak się patrzy!

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 8:21 pm Temat postu: |
|
|
| Skellig napisał(a): | Bodaj rok temu w Sosnowcu na Euroszantach były płatne  | Nie taneczne :> |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Greg C. Zamkowy Organizer
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 7:13 am Temat postu: |
|
|
| W kwestii lutniczych- będą one związane z instrumentami dętymi. O historii fletów poprzecznych od wieku XVI do współczesności opowie Grzegorz Tomaszewicz - warszawski lutnik, który zdradzi tajemnice wytwarzania takich instrumentów. Zaś o whistlach i ich wytwórstwie opowiadać będą Feaorn z jego słynnym ojcem czyli znani na cały świat producenci whistli Goldfinch. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 7:43 pm Temat postu: Gdzie odbędą się warsztaty w przypadku niepogody? |
|
|
Pytanie to kierują do organizatorów.
Na sobotę przewidywane jest przejście frontu atmosferycznego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|