| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lurien Ledwie wtajemniczony Festiwalowiec

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 10:22 pm Temat postu: dojście z dworca... |
|
|
na festiwal wybieram się pierwszy raz i jeszcze nigdy nie byłam w Będzinie... chciałabym się tu dowiedzieć, jak mogę się dostać a dworca PKP na miejsce festiwalu/noclegu i czy to daleko? _________________ sam wypowiadasz każdo ze swoich słów... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Skellig Festiwalowy Guru!!!

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 10:35 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo prosta droga.
Zaraz po wyjściu z dworca (głównym wejściem) kierujesz się w prawo (takim deptakiem) i po prawej stronie ulicy, po przejściu 100-200m będzie Ośrodek Kultury, gdzie trzeba będzie się zgłosić, żeby dostać dalsze wytyczne i kierunek na nocleg  _________________ http://picasaweb.google.com/marcin.zaj1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 10:39 pm Temat postu: |
|
|
dzięki, teraz myślę, że sobie poradzę  _________________ sam wypowiadasz każdo ze swoich słów... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tadeusjus Festiwalowiec pełną parą!!

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 12:05 am Temat postu: |
|
|
Podążaj za tłumem. Zawsze się sprawdza. _________________ Rozstąpią się ściany zakręci się dym,
Gdy ogień zatańczy wirujmy wraz z nim! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 10:43 am Temat postu: |
|
|
uwierz mi, nie zawsze. nie w większych miastach. raz tak zrobiłam i zamiast na konwent, doszłam na jakiś dziwny koncert w zupełnie inny rejon tarnobrzega. także nie zawsze. ale dzięki. _________________ sam wypowiadasz każdo ze swoich słów... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kia Ledwie wtajemniczony Festiwalowiec

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 1:35 pm Temat postu: |
|
|
... a jak już uda Ci się trafić do Ośrodka Kultury, to tam na pewno dostaniesz cały program festiwalu i mapkę, na której znajdziesz wszystkie strategiczne punkty w mieście. Zresztą po ulicach kręcą się życzliwi tubylcy, którzy ze szczerym słowiańskim uśmiechem tłumaczą co, jak i "gdzie-ten-zamek". Powodzenia:) _________________ "9:13, Personal note: When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun. So once when I was six, I did." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tadeusjus Festiwalowiec pełną parą!!

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 8:23 pm Temat postu: |
|
|
| lurien napisał(a): | | uwierz mi, nie zawsze. nie w większych miastach. raz tak zrobiłam i zamiast na konwent, doszłam na jakiś dziwny koncert w zupełnie inny rejon tarnobrzega. także nie zawsze. ale dzięki. |
No fakt. to działą tylko w takich mniejszych miejscowościach jak Wraszawa czy cuś.
a tak na serio przecież będzin jest na tyle nieduży, że praktycznie całe miesteczko jest w tym czasie opanowane przez Zamek i skoncentrowane wokół niego. _________________ Rozstąpią się ściany zakręci się dym,
Gdy ogień zatańczy wirujmy wraz z nim! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Retah Festiwalowy Guru!!!

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Poza tym , aby dotrzec z dworca do OK można sie kierowac dźwiękiem.
Ja tak zrobiłam 2 lata temu.... i dotarłam  _________________ Zblanszowane Kabaczki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 10:21 pm Temat postu: |
|
|
no ja jadę pierwszy raz i ciągnę ze sobą małą grupkę równie świeżych zapaleńców, więc chciałam być pewna co i jak... no teraz to na pewno sobie poradze dzieki _________________ sam wypowiadasz każdo ze swoich słów... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 3:14 pm Temat postu: |
|
|
Tak sobie myślę, patrząc na stronę festiwalową z programem, gdzie to trzeba dojść z dworca.... okazuje się, że do Ośrodka Dziedzińca Kultury (nie mylić z Dziedzińcem Ośrodka Kultury ).
Cytuję:
"Piątek: Ośrodek Dziedzińca Kultury - mała scena"
Taka sympatyczna omyłka (albo celowość?) A że ja mam jakiś dziwny talent do wynajdywania literówek, to i rzuciło mi się w oczy...  _________________ http://picasaweb.google.com/marcin.zaj1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dungall Festiwalowy Guru!!!

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Może to i talent do wynajdywania literówek, ale na stronie rzeczywiście tak jest Myślę, że powinno raczej być "środek dziedzińca kultury" albo "ośrodek dziedzictwa kultury", ale "ośrodek dziedzińca"? jakieś to dziwne
Tak poza tym, to do rozpoczęcia festiwalu coraz bliżej, a ja za ok. 24 godz. będę już w Będzinie  _________________ „Playing bagpipes does not mean blowing only, you have to move your fingers as well.”
(An old saying) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Holfast Banks Festiwalowy Guru!!!

Dołączył(a): 03 Wrz 2006 Posty: 177 Skąd: Będzin - Zagłębie Dąbrowskie (Małopolska)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Feaorn Festiwalowy Guru!!!

Dołączył(a): 03 Sie 2007 Posty: 82 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 7:19 pm Temat postu: Afera o środek |
|
|
Rozwijając ten oftop jeszcze bardziej...
Podejrzewam, że każdy dziedziniec ma swój geometryczny środek... No, taki "mniej-więcej". Na pewno będzie jakaś chorągiewka, strzałka, czy tabliczka.
Istnieje druga opcja: będzie na nas czekał O'Środek, którego ojca -pana Środka - szlachecka tradycja nakazuje nazywać Dziedzińcem Kultury. Ten przydomek dodali, żeby sprecyzować, o którego O'Środka chodzi!  _________________ Niechaj Droga Twa, nawet gdy kręta, jasną będzie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 7:44 pm Temat postu: Re: Afera o środek |
|
|
| Feaorn napisał(a): |
Podejrzewam, że każdy dziedziniec ma swój geometryczny środek... No, taki "mniej-więcej". Na pewno będzie jakaś chorągiewka, strzałka, czy tabliczka. |
A nawet jak nie będzie, to ją zrobimy!
| Cytat: | Istnieje druga opcja: będzie na nas czekał O'Środek, którego ojca -pana Środka - szlachecka tradycja nakazuje nazywać Dziedzińcem Kultury. Ten przydomek dodali, żeby sprecyzować, o którego O'Środka chodzi!  |
Albo O'Środek (dobre spostrzeżenie, swoją drogą ), to po prostu taki irlandzki środek... (nie mylić ze środkową Irlandią ). _________________ http://picasaweb.google.com/marcin.zaj1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tillo Festiwalowy Guru!!!
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 10:52 am Temat postu: |
|
|
to ja po przeczytaniu tych dywagacji mogę tylko prosić, żeby Ci bardziej gorliwi nie zajmowali bardzo szczelnie O'Środka Dziedzińca bo bardzo możliwe że tamtędy będzie przebiegać trasa dworzec PKP-biuro ;>
mam nadzieję że nie będzie trzeba przebijać się przez tłum coby przejść po identyfikatory i inne takie ;PP
ps. no gdyby nie okoliczności, które sprawiają że się ciut spóźnię na piątkowy koncert to JA bym stała dokładnie w (na?) O'Środku ;PPPPPP
ps2. C U in the evening ;D (hurra hurra ) _________________ "Najpiękniejsze w muzyce jest to, że nie zna granic..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|